BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark tapte i Østerrike

I det østerriske televerket PTA foretrakk man det italienske televerket Stedt som mobilsamarbeidspartner fremfor Tele Danmark.

Frode Eriksen
23. apr. 1997 - 21:04

Tele Danmark gav 4. april et kjøpstilbud på 25 prosent pluss en aksje i Mobilkom. Alle håp om aktiviteter i landet er imidlertid ikke ute, siden det både ventes en privatisering av statsaksjeselskapet i 1999 og at det etter all sannsynlighet kommer til å bli utlyst en ny lisens for et mobiltelefonnett i løpet av to år.

Italienske Stet betalte USD 690 millioner eller nesten 5 milliarder kroner for en fjerdedel av den Østerriske mobiloperatøren. Landet har en mobiltelefonpenetrasjon på 8,8 prosent, eller 700.000 brukere av en befolkning på 8 millioner. Gjennomsnittet for mobiltelefonpenetrasjon i Europa er 10 prosent.

Tele Danmark har etter hvert utviklet store internasjonale aktiviteter, som blant annet inkluderer en aksjepost i det belgiske televerket Belgacom, det sveitsiske Newtelco og det polske Polkomtel, dessuten medeierskap i mobilselskap i en rekke øst- og mellomeuropeiske land.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra