BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark vil kjøpe i Norden

Det danske teleselskapet Tele Danmark har kapasitet til å kjøpe selskap for et tosifret milliardbeløp. På kjøpelisten står norske og svenske teleselskap.

Frode Eriksen
9. mars 1999 - 10:10

Det er i et intervju med den danske næringslivsavisen Børsen at den danske konsernsjefen sier at Tele Danmark leter etter oppkjøpskandidater i Norge og Sverige. Selskapet kan alene svelge unna et oppkjøp på ti milliarder kroner, mens det trengs godkjennelse fra Ameritech for større oppkjøp.

I realiteten er det bare svenske Netcom AB og norske NetCom som ligger best til rette for oppkjøp, sistnevnte med Ameritech allerede inne på eiersiden med 19,73 prosent. For NetCom betyr det at det med dagens børsverdi på 11,5 milliarder kroner, kreves drøye 9 milliarder kroner for å overta hele selskapet.

- Netcom AB, med en markedsverdi på 25,7 miliarder kroner, ville være en stor munnfull for Tele Danmark, sier Dyremose til Börsen. Da blir det snarere heller snakk om å overta deler av selskapet i form av en minoritetspost.

Da det i januar ble kjent at Telenor og Telia planla fusjon, la Tele Danmark om hele sin Norden-strategi. Ameritechs mann i Tele Danmark, John Anderson, fortalte at selskapet ga seg selv 60 dager på å finne ut av situasjonen, og Dyremoses intervju kan ses på som et signal om at det er nettopp det Tele Danmark har gjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.