BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 åpner privat telemotorvei

Den svenske teleoperatøren Tele2 åpner en ny 155 megabit linje over Atlanteren. Linjen er et samarbeid med det amerikanske Sprint, og er først og fremst opprettet for å gi internettkundene til de to selskapene raskere transatlantisk aksess.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. nov. 1996 - 16:00

Store deler av den nåværende internettinfrastrukturen er rutet over allmennt tilgjengelige nett. Nå ser det likevel ut til at adgangen til nye sentrale overføringslinjer blir begrenset. Den svenske tele- og internettleverandøren Tele2 har nå åpnet en ny fiberoptisk linje på 155 mbit per sekund.

- Vi har investert mye penger i den nye kabelen, og dette er penger vi håper å få igjen gjennom å bedre tilbudet til eksisterende og nye internettkunder sier markedssjef i Tele2, Pelle Hjortblad til digi:tele. - Dette innebærer, sier Hjortblad, at vi vil tilby våre kunder langt raskere tilgang til den amerikanske delen av nettet.

- Vi kommer til å leie ut båndbredde til andre som er interessert, men foreløpig har jeg ikke oversikt om vi har fått noen norske forespørsler, sier Hjortblad. Han forteller at selskapet har ekspansive planer.

- Vi kommer til å fortsette utbyggingen av infrastruktur til internettbrukere, sier Hjortblad.

I juli 1995 åpnet Tele2 den første transatlantiske DS3 linjen med en kapasitet på 45 megabit per sekund. Også denne linjen var en samarbeidsavtale mellom Sprint og Tele2. Sprint Communications Company er den største leverandøren av internettrafikk i USA, og tar seg av 60 prosent av utenlandstrafikken og 40 prosent av innenlandstrafikken i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.