BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 dropper trolig UMTS-utbyggingen

Telenor og Tele2 har inngått et bredt mobilsamarbeid i Norge og Sverige. Ifølge Tele2-sjef Markus Täkte "bremses den norske UMTS-utbyggingen ned sterkt". Men mye tyder på at Tele2 helt kutter ut et eget UMTS-nett i Norge.

16. sep. 2002 - 10:02


Telenor Mobile og Tele2 har inngått to avtaler som gir selskapene såkalt MVNO-tilgang (Mobile Virtual Network Operation) i hverandres GSM- og (framtidige) UMTS-nettverk i Norge og Sverige. Dette gir de to selskapene mulighet til å bruke hverandres tekniske sende-/mottaksnett i Sverige og Norge - både for GSM og UMTS.







Tele2 har i utgangspunktet skaffet seg sin egen UMTS-lisens, men selskapet har utsatt sin ambisiøse utbyggingsplan for å spare penger. Nå tyder enkelte faktorer på at selskapet kaster kortene.

Les også:


- I tilfelle vi ikke får en lempning på utbyggingskravene kan vi ikke bygge et nett vi har råd til. Vi ser nå en muliget til å kutte vår egen utbygging, sier Markus Täkte, Tele2-sjef i Norge, til digi.no.

Etter det digi.no erfarer har Tele2s UMTS-prosjekt i realiteten blitt droppet og de ansatte sagt opp.

- Vi bremser farten på UMTS-arbeidet. Per i dag har vi ingen fast ansatte som jobber med UMTS, utenom én. Resten har vært leid inn som konsulenter. Disse kontraktene blir nå avviklet, sier han.

- Innebærer dette at dere dropper å bygge et eget UMTS-nett i Norge?

- Vi holder fortsatt på UMTS-lisensen vår. Det er ingen endringer i det, sier han til digi.no.

Dette er også et tøft utstpill mot Stortinget som vil øke presset for å gi utsettelser. For dropper Tele2 å bygge eget nett, videreføres dagens duopol på mobilsiden der bare Telenor og Netcom har egne nett.

Men to andre faktorer kan tyde på at Tele2 og Täkte heller mot å droppe utbyggingen:

digi.no har i dag morges snakket med en kilde som forteller at alle innleide konsulenter som har jobbet med Tele2s UMTS-prosjekt ikke lenger har arbeid.

Men like viktig er det å se på hva Tele2 og Telenor får ut av avtalen. Avtalen kan synes lite rettferdig dersom Tele2 bare får tilgang til et GSM-nett i Norge mens Telenor får tilgang til både et GSM og UMTS-nett i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra