TELEKOM

Tele2 truer med å gi opp Norge

Fredningstiden går mot slutten, fastslår Post- og teletilsynet.

Fra før har finanskrisen gjort det vanskelig for Tele2 og Network Norway å sikre seg finansiering til byggingen av Norges tredje mobilnett. Nå varsler teletilsynet at Tele2s termineringspris skal nedjusteres.
Fra før har finanskrisen gjort det vanskelig for Tele2 og Network Norway å sikre seg finansiering til byggingen av Norges tredje mobilnett. Nå varsler teletilsynet at Tele2s termineringspris skal nedjusteres.
23. mars 2009 - 08:47

Tele2 og Network Norway bestemte seg høsten 2007 for å bygge landets tredje landsdekkende mobilnett, men tiden begynner å renne ut for telekameratene.

Post- og teletilsynet (PT) opplyser ovenfor Finansavisen at Tele2s nyetableringsperiode nå definitivt går mot slutten, og at de vil bli regulert på samme måte som Netcom og Telenor fra 2011.

Tele2 kan gi opp det norske markedet helt dersom de må konkurrere på like vilkår allerede om to år.

    Les også:

Prisreguleringen innebærer en makspris for hva et selskap kan ta av konkurrerende operatør for å videreformidle samtaler i eget nett.

Tele2 har nytt godt av den statlige reguleringen siden 2004, mens Network Norway som en langt nyere aktør – først fikk fordeler å snakke om fra i fjor.

PT-direktør Willy Jensen gjør det nå klart at de to aktørene heller ikke vil bli behandlet likt, selv om de samarbeider om byggingen av nytt telenett.

- Det er åpenbart at det blir forskjellige regulering av Tele2 og Network Norway fra 2011, slår han fast.

Tele2 reagerer kratig på ambisjonene til tilsynet, og sier at utbyggingen av det nye mobilnettet henger i en tynn tråd hvis reguleringsfordelen bortfaller om to år.

- Vi ble lovet at dersom vi satset på å bygge det tredje nettet, skulle skjevfordelingen som PT nå vil avslutte, bidra til denne utbyggingen. Jeg har veldig vanskelig for å se noen mulighet for oss til å kunne bygge et tredje mobilnett hvis vi reguleres likt som Telenor og Netcom allerede i 2011. Videreselger har vi vært lenge, det er det veldig vanskelig å tjene penger på, sier Tele2-sjef Håkon Dyrnes til Finansavisen.

Post- og teletilsynet har som formål å sikre konkurranse, men dersom Tele2 trekker seg ut av det norske markedet kan tilsynet møte seg selv i døra med prisreguleringen.

Dyrnes framholder at de har store ambisjoner om å få på plass det tredje nettet, men understreker at det ikke er noen fremtid for dem å være videreselger av teletjenester.

- Da får vi vurdere å gjøre noe annet enn å være mobiloperatør i Norge, og regjeringen risikerer at duopolet hersker uinnskrenket videre, på bekostning av forbrukerne, advarer Dyrnes ovenfor Finansavisen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.