BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2: Vi åpner ikke i februar/mars likevel

Tele2s svenske konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer sa først at Tele2 skulle åpne et UMTS-nett i februar/mars. Nå sier Norges-sjefen at det kun er et prosjekt og vil ikke gi noen ny dato.

1. feb. 2002 - 06:52
Tele2 Norge

Lars-Johan Jarnheimerdigi.no


- Ved å vente på ny teknologi, kan det gi oss store besparelser. Vi har et antenneprosjekt gående som skal være klart i februar eller mars, det minsker antall antenner vi trenger å utplassere, sa Jarnheimer til digi.no

Flere bransjefolk som teleanalytiker Tore Aarønæs og Teleplan-sjef Asgeir Myhre stusset fordi Tele2 ikke har inngått noen avtale om leveranse av utstyr eller bygging av master.

Nå kommer en kontrabeskjed fra Tele2, flere dager etter. Til tross for at digi.nos sak om Jarnheimers løfter ble sitert i en rekke medier, har ikke selskapet tatt kontakt eller sendt ut noen pressemelding. Det er først når digi.no ringer Norges-sjef Markus Täkte at selskapet fremfører at Jarnheimer mener at han ble misforstått.

- Det Jarnheimer egentlig sa, var at vi er ferdig med vårt utviklingsprosjekt på UMTS i februar eller mars, sier Täkte i dag til digi.no.

Når Tele2 skal åpne det ordentlige nettet, som første året skal nå ut til 2,3 millioner nordmenn, vil ikke Täkte gi noen som helst indikasjon på. Men selskapet har ikke gitt opp, nettet kommer, hevder Täkte.

- Jeg har forståelse for at bransjen og pressen gjetter og tolker når vi deler ut så lite informasjon. Jeg skulle gjerne sagt mer, men dette er svært sensitivt i forhold til børsen i Sverige, sier Täkte til digi.no

digi.no har snakket med flere sentrale kilder i telebransjen i Norge som mener å vite at Tele2 forhandler med Siemens om leveranse av mastutstyr.

Hvis - og de fleste faktorer tyder nå på det motsatte - Tele2 beholder konsesjonen, skal selskapet bruke teknologi som kan redusere antallet master betraktelig. Det er et svensk selskap, Radio Component, som slaø være årsaken til at Tele2 i Norge har ventet med å bygge ut sitt nett.




Dette kan tyde på at Tele2 ikke kommer i gang skikkelig før til høsten. Dette vil heller ikke Tele2s norske sjef Markus Täkte kommentere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.