ANALYSER

Telebransjen tjener godt med penger

Til tross for hardt prispress, er det mange av teleselskapene som tjener godt med penger. Her er listen.

13. des. 2004 - 09:38

Det siste halvannet året har skapte større prispress i det norske telemarkedet, men det er mest i mobilmarkedet og på sluttsalg. Marginene til mange selskaper er fremdeles svært hyggelige en lønnsomhetsanalysese teleanalytiker Tore Aarønsæs i Norsk Telecom har gjennomført.

På toppen av listen ligger Powertech som selger bredbånd til bedriftsmarkedet. Selskapet hadde en resultatgrad i fjor på 32,5 prosent og endte opp med et result før skatt på 13 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Powertech er dog ikke et rent teleselskap, selskapet tilbyr også hosting/serverdrift.

Men i rene kroner er det ingen som konkurrerer med Telenor Mobil, som både selger sitt linjenett til mange andre mobiloperatører og betjener sluttkunde. Telenor Mobil omsatte i fjor for nesten 10,2 milliarder kroner og satt igjen med 3,2 milliarder før skatt - en margin på 31,7 prosent.

Så følger Netcom (28,1), Teletopia (22,3), TeliaSonera (22,4), Viasat (21,3) og Consorte , med 19,9 prosents margin. Inpoq, innholdsleverandør av ringetoner og annet innhold til mobiltelefoner, hadde en margin på 17,1 prosent i fjor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.