BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telefoni basert på åpen kildekode

Flere store telekomselskaper støtter nå tanken om å lansere en plan om å basere nøkkelapplikasjoner innen telefoni på blant annet åpen kildekode-utvikling etter samme mal som utviklingen av Linux.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mars 1999 - 12:05

Natular MicroSystems (NMS) lanserte tidligere denne måneden Open Source for Open Telecom, en verdensomspennende plan om å basere sentrale telekommunikasjonsapplikasjoner på åpen kildekode og industristandarden CompactPCI. Planen støttes av blant annet Ericsson, Lucent og Motorola.

Allerede er kildekoden til forskjellige aksess- og svitsjeprodukter tilgjengelig på nettstedet til prosjektet.

Ifølge NMS hindrer mangelen på programvarestandarder i telekommunikasjonsindustrien rask utvikling av nye produkter og tjenester. Open Source for Open Telecom-initiativet skal være designet for å øke innovasjonen og vektsten i industrien ved å tilby alle utviklere av løsninger enkel tilgang til vel utprøvd programvarekode og sofistikerte utviklingsverktøy.

Ved å gjøre dette tror initiativtakerne at man kan oppnå kortere utviklingstid for nye produkter og tjenester, mer pålitelige produkter, gjøre det enklere å utvikle samvirkeløsninger som støttes av flere produsenter, samt å gi både tilbydere, utviklere og kunder flere valgmuligheter.

CompactPCI er en kompaktutgave av den utbredte bussgrensesnittet i alle moderne PC-er. NMS tror CompactPCI har mange elementer som gjør den ideell for integrasjon mellom telefoni og datamaskiner (CTI). Dette inkluderer hot-swap-egenskaper som gjør at kort kan byttes ut uten at servere vil oppleve nedetid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra