BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telefonica leter etter partner

Den spanske teleoperatøren Telefonicas internasjonale avdeling leter etter partner. Kandidatene er MCI, AT&T, GTE, SBC Communications (tidligere Southwestern Bell) og Bell Atlantic.

Frode Eriksen
16. jan. 1997 - 08:30

Administrerende direktør i Telefónica Internacional (Tisa) Marcial Portela, sier til Financial Times at han håper selskapet har inngått en avtale om et joint venture i løpet av mars.

Den spanske staten jobber for tiden med salget av den resterende femdelen (20,1 prosent) i det tidligere heleide statstelefonselskapet. Nå er altså tiden moden for internasjonale partnere. Telefonica er fra før medlem i Unisource sammen med Telia i Sverige, samt det nederlandske og sveitsiske televerket. Unisource har igjen et internasjonalt samarbeid med AT&T under navnet Uniworld.

Den alliansen Telefónica Internacional ser for seg i dag inkluderer selskapets virksomhet i Latin-Amerika, som også inkluderer det brasilianske statseide Telebrás.

Fokus for en ny allianse blir teletrafikk mellom USA og Sør-Amerika, i Sør-Amerika og mellom det amerikanske kontinent og Europa.

Den spanske staten eier 23.8 prosent av aksjene i Tisa, og det er fremdeles uklart om det blir et salg av denne aksjeposten i år.

Telefónica-gruppen forventer at halvparten av omsetningen skal komme fra internasjonale aktiviteter i løpet av dette århundre, mot dagens 15 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra