RESULTATERFINANS

Telekom mest pop ut 1999

Telekom-selskaper vil dominere blant nykommere på børsene i Europa resten av 1999. Allerede ligger aksjepapirer for over 310 milliarder kroner klar for å entre det børsnoterte markedet, ifølge Salomon Smith Barney.

Øystein Kvistad
12. mai 1999 - 03:31

Den amerikanske investeringsbanken opplyser at europeiske telekomselskaper allerede har flagget at det nå i mai og juni skal hentes inn frisk kapital gjennom nye aksjeutstedelser for til sammen 34 milliarder dollar, omlag 260 milliarder kroner. "Påfyllet" kommer like etter emisjonsbølgen på 6,1 milliarder dollar, omlag 46 milliarder kroner, i april, skriver Reuters.

Ikke uventet er det avvikling av statlige telemonopoler som setter ekstra fart i markedet, med Deutsche Telekoms forventede utsalg innen det kommende halvåret på 12 milliarder dollar som det desidert største.

Videre følger de planlagte utsalgene i Portugal Telecom, greske OTE og Irlands Telecom Eireann på henholdsvis to, halvannen og halvannen milliarder dollar innen utgangen av juni.

I Salomon Smith Barneys oversikt har en også tatt med den ventede børsnoteringen i nederlandske Libertel (eid av den hollandske banken ING og britiske Vodafone) i andre kvartal, samt det englandsbaserte satellittelefoniselskapet ICO Global Communications som ventes å komme med sin andre emisjon på kort tid.

Foruten telekom-bransjens eget bidrag på 20 milliarder dollar regner Salomon Smith Barney med at banker vil besørge seks milliarder dollar av den friske kapitalen, mens konsumentmarkedet vil stå for omlag 2,7 milliarder dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra