BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telekom trekker opp Alcatel

Alcatel Alsthom økte omsetningen med 17 prosent til 106,9 milliarder kroner i årets seks første måneder. Omsetningen økte innenfor alle selskapets områder, men aller best går det i telekomdivisjonen.

digi:stab
1. aug. 1997 - 17:17

- Det er særlig innen telekom at vi kan oppvise en solid salgsvekst, sier avtroppende informasjonsdirektør Helge Qvigstad i Alcatel STK i en pressemelding. Telekomdivisjonen, som representerer 42 prosent av konsernets omsetning, økte salget med hele 19,4 prosent.

Salget av kabler går derimot ikke like godt, med en vekst på kun 4,1 prosent i første halvår. Kabeldivisjonen står for 27 prosent av konsernets omsetning.

- Men kabelsalget kan raskt endre seg. Internasjonalt er det nå indikasjoner på at det blir økt virksomhet innen dette området i årene som kommer, sier Qvigstad.

I det store og hele ser fremtiden lys ut for det franske gigantkonsernet. Ordreinngangen økte med 9,1 prosent første halvår 1997, sammenlignet med samme periode i fjor. Med en ordrevekst på hele 18 prosent, er det igjen telekomdivisjonen som går best.

- Det er særlig innen aksess- og overføringsutstyr vi opplever stor pågang, sier Qvigstad.

Norske Alcatel STK legger frem 1996-resultatet 28. august, mens det franske moderselskapet legger frem sitt halvårsresultat 18. september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra