BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teleleverandører vil drive DCS 1800-nett

Teleutstyrsprodusentene Alcatel Alsthom og LM Ericsson er blant totalt seks selskaper som vil søke lisens for drift av et nytt DCS 1800 mobilnett i Polen. Også Telekom Finland er interessert, melder Bloomberg.

Øystein Kvistad
10. juni 1997 - 18:50

En talsmann i det polske post- og telekomministeriet oppgis som kilde til Bloombergs oppslag, som sier at Centertel, Telekommunikacja Polska SA, Telekom Finland, LM Ericsson, Alcatel Alsthom SA og et ikke navngitt advokatfirma, ønsker den polske DCS 1800-lisensen. Telemyndighetene i landet har satt 14. juli som frist for innlevering av formell lisenssøknad.

Den polske regjeringen vil utstede en 15-årig lisens for å operere et DCS 1800-nett i Polens ti største byer. I skrivende stund er det omlag en halv million mobilbrukere i analoge og digitale nett i Polen.

Regjeringen har tidligere godkjent å selge inntil ti prosent av aksjene i det statlige televerket, Telekomunikacja Polska SA. Privatiseringen vil skje til neste år. Ifølge polsk lov må en privatisering inkludere en allokering av 15 prosent av aksjene for de ansatte i selskapet pluss at regjeringen beholder kontrollen over selskapet.

Deutsche Telekom (DT) er en operatør som ofte går igjen i spekulasjonene omkring hvem som kan tenkes å være interessert i en aksjepost i Telekomunikacja Polska SA. DT er allerede etablert i Poland gjennom en minoritetsandel i mobiloperatøren Polska Telefonia Cyfrowa. Den tyske telegiganten har også en betydelig eierandel i ungarske Matav og har for alvor fått opp øynene for det enorme potensialet som ligger i det øst-europeiske telemarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.