JUSS OG SAMFUNN

Telemark samles på web

Telemark Info-Media har opprettet web-stedet Telemark Online, med pekere til nyheter om fylket samt organisasjoner, nærlingsliv, kulturtilbud og alle kommunene.

Eirik Rossen
3. jan. 1997 - 11:00

– Vi så at det var altfor lite om Telemark på Internettet, sier teknisk sjef Espen Holmen i Telemark Info-Media. – Telemark Online skal være en tjeneste der vi bare tar for oss ting som er av og for telemarkinger, en slags regional SOL eller Nettvik.

Telemark Info-Media as ble opprettet i oktober i fjor for å videreføre Internett-satsingen til Skiens-bedriften Nano Data, lokal IBM "business partner" og selger av REC PC-er. Selskapet har fire ansatte. Sentrale på eiersiden er Orkla og Orklas heleide lokalavis Varden.

– Vi kommer til å ha noe reklamesalg etter hvert, men i hovedsak regner vi med at inntektene på Telemark Online skal komme gjennom designoppdrag og serverleie, sier Holmen. – Men det sentrale er å kunne tilby strukturert informasjon om Telemark. Flere bedrifter vil komme med. Vi har fått mer e-post enn vi hadde forventet. Mange vil gjerne ha med det de har laget selv, særlig under kultur og organisasjon. Vi arbeider aktivt med å få med flere.

En stikkprøve viser at tilbudet allerede er svært variert. Det er blant annet mange slektsforskere, og på organisasjonssiden finnes linker til alt fra Den Norske Støtteforening for tidligere Jehovas Vitner til Sauherad Jeger & Fiskeforening.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.