JUSS OG SAMFUNN

Telenor åpner nytt Internett-butikksenter

Telenor gjør nå Gule Sider, en butikkliste på Internett, om til en butikk på Internett. I morgen åpner Gulehandel - akkurat i tide for å rekke julehandelen.

Einar Ryvarden
16. nov. 1999 - 15:45
PostenTelenor
Les om hva digi.no har skrevet om Telenors Internett-planer:

PostenGulehandel


Men Gulehandel, som butikksenteret på Internett heter, blir neppe så billig som endel av konkurrentene. Det er hver enkelt butikk som skal tilby produkter og tjenester. Spørsmålet er om disse vanlige selskapene klarer å matche norske selskaper som Coshopper, Letsbuyit og OnlineClub.

Gulehandel er organisert som et kjøpesenter. Leverandørene leier seg inn på nettstedet for å presentere sine produkter, og kundene kjøper varen direkte fra den enkelte leverandøren gjennom Gulehandel. I tillegg til vanlig handel, kan du også legge inn en forspørsel om en vare eller tjeneste - en slags anbudstjeneste som leverandørene kan bla i.

Telenor Media tar hånd om distribusjonen og formidler betaling for varene, og kundene mottar kun én faktura. Foreløpig blir det regning i etterkant - ikke elektronisk handel. Men Telenor eier et system som heter Bestill og Betal.

I Oslo og deler av østlandsområdet leveres varene med budbil, og kundene kan velge mellom dag- og kveldslevering. Ellers i landet vil leveringsformen variere mellom budbil, landpostbud og postkontorene.

Foreløpig er ikke Telenor Media tilgjengelig for kommentar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.