BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor bygger kombinert mobilnett

Telenor Mobil vil satse på en kombinert utbygging av GSM-900 og DCS 1800-nett i Norge. DCS-1800 skal brukes som en reserve for eksisterende mobilnett, når det er behov for større kapasitet.

Frode Eriksen
1. nov. 1996 - 11:30

- Dekningen er et av de største konkurranseparameterne våre, sa dekningssjef i Telenor Mobil Bjørn Amundsen på Nortibs konferanse på Hamar i går.

Han sa at Telenor Mobil ønsker å kombinere GSM 900 og DCS 1800, noe som betyr at Telenors kunder ikke får noe eget tilbud på DCS1800 abonnement, men vil heller bruke DCS 1800 nettet som reserve for GSM 900. - Suksessen for DCS 1800 er sterkt avhengig av hvor mange kunder vi får på et kombinert nett (dual-mode telefoner), sa Amundsen.

Amundsen slo også fast at NMT 450-nettet vil bestå så lenge det er behov for dette, noe også Stortinget sier i sin proposisjon 70. - NMT 450 er så og si landsdekkende med 95 prosent av befolkningen der de bor og 85 prosent av arealet. Telenor Mobil planlegger full re-planlegging av NMT-nettet, som for neste år betyr store investeringer i forbindelse med at nettet tilpasses håndholdt telefon i friluft.

- Til neste år planlegger vi å bygge ut GSM 900-nettet slik at hele E6 dekkes til Alta. I dag er dekningen fra svenskegrensen til Steinkjer samt i Troms, sier Amundsen til digi:tele.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.