BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor dropper Malaysia?

Det australske televerket Telstra ligger best an til å overta Swisscoms aksjepost i den malaysiske teleoperatøren DiGi Swisscom Bhd. Telenor har vært en av de aktuelle kjøperne av Swisscoms aksjepost i selskapet på 30 prosent.

Frode Eriksen
1. sep. 1999 - 10:02

Det børsnoterte DiGi Swisscom Bhd, leverer fasttelefoni, GSM, datakom og satellittelefoni i det malaysiske telemarkedet.

Ifølge Newsbytes har Swisscom vært i samtaler med minst tre aktører med sikte på å avhende sine aksjer i selskapet, etter at det tidligere sveitsiske telemonopolet har bestemt seg for å fokusere sin virksomhet i det europeiske markedet.

Telstra har bekreftet at selskapet er i samtaler med Swisscom, men det er ennå ikke signert noen avtale mellom partene. Også pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, bekrefter overfor digi.no at selskapet har samtaler med Swisscom om det malaysiske selskapet.

I tillegg til Telstra og Telenor skal et HongKong-basert selskap være blant de interesserte kjøperne. Børsverdien på DiGi er vel 4,5 milliarder kroner, og en aksjepost på 30 prosent betyr investeringer for kjøperen på nær halvannen milliard.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.