BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor forbreder milliardinvestering i Russland

Det russiske mobilselskapet VimpelCom skal investere over 4 milliarder kroner på å bygge ut mobilnett rundt om i landet. Planene kan realiseres nå etter at en av landets sterke finansgrupperinger er med på laget.

Frode Eriksen
9. aug. 2001 - 10:49
Telenor ASAVimpelCom

Etter vel tre år i det russiske markedet ble det klart at Telenor hadde behov for bedre politiske kontaktrer i landet, for ikke å falle for langt etter sine konkurrenter. Derfor ble Alfa Group invitert med som strategisk medeier. Alfa Group er ett av flere store industrikonsortier i Russland som anses å ha gode politiske kontakter i landet. Konglomeratet kontrollerer blant annet en av landets største banker med et godt utbygd russisk filialnett, samt eier en del av Golden Telecom.

Med den nye eiersituasjonen avklart, er det også klart at VimpelCom endelig kan benytte sine GSM-lisenser i andre russiske regioner enn Moskva.

På en presentasjon onsdag, ble det klart at VimpelComs selskap for utbyggingen utenfor Moskva vil investere 530 millioner dollar, eller fire milliarder kroner over de neste fire årene, ifølge Reuters

I de fire milliardene ligger også en opsjon Telenor har for å investere 117 millioner dollar i der regionale selskapet, kalt VimpelCom-R.

Hovedkonkurrentene er Telekominvest og Mobile TeleSystems (MTS) med henholdsvis Telia og Deutsche Telekom som internasjonale partnere.

VimpelCom har så langt knappe 100.000 kunder utenfor Moskva, mens MTS sitter med over dobbelt så mange.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra