BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor frister utlendinger med høy surfehastighet

Uten å ha måttet foreta et spadtak, har norske Telenor og svenske Banverket etablert Telenor Nordic Ring, et høyhastighetsnett myntet på både nordiske, europeiske og amerikanske kunder.

27. jan. 2001 - 10:03

Ifølge en pressemelding fra Telenor Global Services ble det fredag åpnet et nordisk bredbåndsnett i Oslo, Stockholm, Gøteborg og København.

Høyhastighetsnettet har fått navnet "Telenor Nordic Ring" og rettes i første rekke mot internasjonale teleoperatører med behov for stor kapasitet til og fra Norden.

I pressemeldingen beskriver Telenor en kapasitet på 155 Mb/s og oppover gjennom bruk av Dense Wavelength Division Multiplexing (DWDM). Tanken er at nordiske kunder skal kunne knytte seg opp mot kunder i europeiske og amerikanske byer. Det samme vil selvfølgelig være tilfelle inn mot lokale markeder i Norden.

Nettet er etablert i samarbeid med svenske Banverket som benytter jernbanelinjene som basis for infrastrukturen. Uten ekstra kostnader til graving og utnyttelsen av eksisterende struktur, gjør at Telenor selv hevder at nettet har potensial til å bli kostnadseffektivt og kan prises deretter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.