JUSS OG SAMFUNN

Telenor ga opp å stoppe fotball-VM

Telenor ville egentlig stoppe gratis-sendinger av fotball-VM på svensk TV, for å beskytte sine investeringer. Etter en reportasje i Forbrukerrapporten, sendte de forslaget rett i garderoben.

8. jan. 2002 - 16:37


Forbruker-rapporten
- Det er ikke opplagt at nordmenn vil få se VM-kampene fra Sverige. Sveriges Television og TV4 har rettighetene for Sverige - ikke for Norge. Vi er nå i dialog med svenskene om hva vi kan gjøre, uttalte John Robberstad, direktør iTelenor Plus


De ville tilsynelatende stoppe sendingene for å sikre at Canal Digital-seerne og eventuelt UPC og Telenor Avidi-kunder bladde opp penger for fotballen.
I tillegg ville de stoppe en italiensk kanal som skal sende Champions League, fordi rettighetene ikke omfatter Norge.

Opplysningene om den svenske TV-stoppen ble bekreftet fra prosjektleder for fotball-VM i Sveriges Television, Rolf Porsborn.

Men så kom retretten

Etter at Forbruker-rapporten brakte nyheten, snudde Telenor på hælen.

- Vi har utredet spørsmålet, men kommet til at det ikke lar seg gjøre å stanse sendingene fra Sverige. Vi ønsker heller ikke å gjøre det, selv om det står mye penger på spill, sier Ole Magnus Grønli, kommunikasjonsdirektør i Telenor Plus, bare timer etter at den første artikkelen kom ut.

Telenor sendte tirsdag ettermiddag ut denne pressemeldingen: "Flere nettmedier har tirsdag omtalt et oppslag på Forbrukerrapportens nettsider om at Telenor vurderer å stanse Sveriges Television og svenske TV4s sendinger fra Fotball-VM. Dette er ikke korrekt.

- Det er riktig at vi har vurdert landsrettighetene, og spørsmålet om kryptering av fotball-sendingene har vært stilt. Men det er feil at vi vil blokkere svenske sendinger under fotball-VM. Dette er ingen aktuell problemstilling, og Forbrukerrapporten er også orientert om dette, sier informasjonssjef Arild S. Johannessen i Telenor Plus."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.