BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor gir alle skoler 60 prosent Internett-rabatt

Skoler med et gjennomsnittlig internettforbruk får heretter 60 prosent rabatt fra Telenor. Utdanningsminister Jon Lilletun roser Telenor for dette, men oppfordrer samtidig konkurrentene til å matche tilbudet.

Therese Werenskiold
7. sep. 1999 - 12:57

Telenor tilbyr, etter samtaler med Kirke- utdannings og forskningsdepartementet (KUF), skolene en ordning med et fast tak på månedlige tellerskrittutgifter til Internett-bruk i skoletiden mellom klokken 8 og 17. Det månedlige taket vil være på 1.500 kroner.

Det betyr at ingen skoler som inngår avtale med Telenor skal betale mer enn 1.500 kroner i måneden for forbruk i skoletiden. Forbruk over 1.500 kroner er "gratis" før klokken 17. Skoler som har mindre forbruk, betaler bare for det de har brukt.

Telenor kommer med et tilbud til skolene, men skolene står selvsagt fritt til å velge andre leverandører og løsninger enn Telenor. Dette kom frem på en pressekonferanse om økt satsing på IKT i skolene.

Jan Kristensen, som er informasjonsdirektør i Telenor Bedrift, sa på en pressekonferanse i dag at dette tilbudet vil gi skoler med gjennomsnittlig Internett-forbruk, 60 prosent rabatt.

- Normalt koster nett-surfing skolene 5.000 kroner i måneden, sier han.

Jon Lilletun.
Jon Lilletun.

I tillegg lover utdanningsminister Jon Lilletun å gi 10.000 kroner til hver av landets ungdomsskoler til dekning av kostnader til Internett-bruk i år 2000. Dette gjøres for at skolene skal få bedre mulighet til å bruke Internett i undervisningen. Samtidig har KUF tatt initiativ overfor Telenor for å sikre skolene bedre styring med teleutgiftene.

Lilletun roser Telenor for dette tilbudet. - Det er et spennende tilbud fra Telenor, men samtidig vil jeg utfordre konkurrentene, sier han under pressekonferansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.