BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor gir Ericsson oppdrag til 500 millioner

Ericsson AS skal levere et nytt GSM mobiltelefonsystem til Bangladesh. Kontrakten er med Telenor Invest, og leveransene kan komme opp i en halv milliard kroner i løpet av tre år.

Øystein Kvistad
5. feb. 1997 - 13:05

Det nye GSM-nettet skal dekke hovedstaden Dhaka og landets større byer. Telenor Invest er majoritetseier i operatørselskapet GrameenPhone, som skal etablere og drive landets GSM-nett, i samarbeid med blant annet Grameen Bank.

- Kontrakten kommer etter at vi i fjor leverte et GSM-nett til Montenegro på Balkan, opplyser markedsdirektør Hans Lillebye i Ericsson. Telenor Invest eier også en del av operatørselskapet som driver GSM-nettet i Montenegro.

Den første Bangladesh-leveransen være på plass 15. mars i å skriver Ericsson i en pressemelding. Innen utgangen av året regner GrameenPhone med å ha omlag 25.000 abonnenter, og hele 300.000 abonnenter i løpet av tre år.

Vi skal levere systemet, og stå for prosjektering og planlegging, samt testing og installasjonsledelse, sier Lillebye. Utstyret skal produseres i Sverige. Leveransene i 1997 vil komme opp i omlag 100 millioner kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.