BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor hindrer bredbånd

Regjeringen mente tidligere i år at det var bredbånd-utbyggernes manglende vilje til å gi informasjon og manglende evne til å samarbeide som hindret utbyggingen av brede bånd. Fasit er at deres eget selskap, statseide Telenor, er den som hindrer utbyggingen. Det burde bekymre.

Sigvald Sveinbjørnsson
28. mai 2001 - 14:02




Post- og teletilsynet

TelenorNærings- og handelsdepartementetdigitoday.no

Tore O. Sandvik

Hadde Sandvik eller en av hans medspillere tatt en telefon til telebransjen hadde de fått høre. Det holder egentlig bare å lese resultatene til disse selskapene. Det er ikke noen lukrativ business. Noen av disse forteller at 40 prosent av omsetningen deres går rett til Telenor. Telenor har også trenert saker, og sørget for å slepe beina etter seg når Post- og teletilsynet har bedt om informasjon.

At et statsselskap, som det for alle praktiske forhold er, ikke greier å følge lover og regler er i seg selv oppsiktsvekkende. Når en eier, her i form av Tore O. Sandvik, mener at det er mangel på strukturelt samarbeid blant operatørene og utbyggerne som er problemet.

- Vi ønsker å være teknologinøytrale og vil heller styrke konkurransen og stimulere etterspørselen, sa Sandvik til digitoday.no i mars.

Der har han og resten av regjeringen en jobb å gjøre. Slik det ser ut i dag er Telenor en av hovedårsakene til at bredbåndet går noe tregt i Norge. Det er ikke Telenors feil, de driver business. Det er styresmaktenes feil, de har latt Telenor kjøre sitt eget løp.

Hele bredbånds-satsingen til Regjeringen, slik den er presentert i eNorge-planene, står i fare om ikke konkurranseforholdene blir skikkelige. Her minner vi om at alle kommuner innen 2002 skal ha tilbud om bredbånd.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra