BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor inn i elektro

Fra nyttår er alle de 3500 montørene i Telenor knyttet til nyetablerte Telenor Installasjon. Selskapet skal konkurrere på markedet som en totalleverandør av installasjonstjenester, ikke bare til telefoni også innen sterkstrøm. Telenor kan oppleve at datterselskapet bygger ut konkurrentenes telenett.

Frode Eriksen
7. jan. 1997 - 15:30

Men dette er med i regnestykket til Telenor Installasjon som i år skal omsette for 1,7 milliarder kroner. 400 av disse millionene skal komme fra andre deler av markedet enn Telenor selv, og skal fram til 2001 øke til halvannen milliard av en totalomsetning på 2,3 milliarder.

- Store utbyggere spør i stadig større grad etter totalentrepriser for installasjonstjenester. Det er på høy tid at installasjonsbransjen nå tar konsekvensen av at det ikke lenger er noe stort skille mellom de ulike installasjonstjenestene, sier Jan Kåre Pedersen som er administrerende direktør i det nye selskapet.

Telenor må i stadig sterkere grad være konkurransedyktige for å få oppdrag i de deler av næringslivet der Telenor ikke lenger har eneretter. Men dette gir selskapet også anledning til å konkurrere om oppdrag fra sine konkurrenter som NetCom og Telia. Telenor kan oppleve å få oppdrag som medfører at de bygger ut konkurrentenes telenett.

Uansett konkurransedyktighet så er montørbransjen så langt fra en lukerativ gesjeft. I fjor tapte daværende Telenor Nett et par hundre millioner kroner på installasjoner for Telenor.

Det nye selskapet blir det største installasjonsselskapet i Norge. - Det er en enorm vilje til å være med nå når det enda en gang stilles nye krav til montørene i Telenor, sier Pedersen.

Han sier at arbeidet skal skje i samarbeid med lokale partnere. En rekke avtaler er allerede inngått og flere vil komme, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra