BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor innstilt til gresk mobilkontrakt

Styret i det greske televerket OTE, ventes tirsdag å gi Telenor tilbud om å delta som aktiv partner i selskapet som skal forestå utbygging og drift av et nytt DCS-1800 mobiltelefonnett i landet. Dermed kan Telenor få et etterlengtet gjennomslag på det sør-europeiske markedet.

Frode Eriksen
17. mars 1997 - 13:06

Om Telenor velges som partner i operatørselskapet Cosmote, som skal forestå utbyggingen av det nye greske DCS-1800-nettet, blir dette en solid fjær i hatten for det norske statsaksjeselskapet. Flere andre mobilprosjekter står for døren på det europeiske markedet, og Telenor har store ambisjoner på mobiltelefoni, spesielt i Europa.

- Telenors tilbud er innstilt på første plass, bekrefter administrerende direktør i Telenor Invest, Jan Edvard Thygesen overfor digi:tele. Han forteller at flere greske aviser omtaler saken i dag.

Styret i det greske televerket OTE sitter igjen med to kandidater, der den foretrukne kandidaten får kjøpe 30 prosent av utbyggings- og operatørselskapet, og skal være aktiv partner i utbyggingen av det nye mobilnettet som i startfasen omfatter Athen og omegn.

Selv om styret i OTE formelt ikke har tatt en avgjørelse ennå, sier Thygesen at en venter at en får tilbud om avtalen, all den tid evalueringskoniteen for OTE-styret har innstilt Telenor på første plass.

Foruten Telenor var det britiske Orange som var aktuell samarbeidspartner. Amerikanske AirTouch forsvant fra finalerunden på grunn av manglende oppfølging av flere forhold knyttet til forhandlingene med OTE.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra