BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kan bli Telaris

Når merkevarer skal registreres i dag er det viktig å sikre seg nettdomenet aller først. Og går en ut fra det som det viktigste kriterium, kan Telenor og Telia bli døpt om til Telaris. Telenor og Telia kontrollerer nemlig allerede de viktigste domenene selv.

Frode Eriksen
20. okt. 1999 - 10:16

Telaris var Telenor-sjef Tormod Hermansen og Telia-sjef Lars Berg sitt forslag da de to snakket om en fusjon mellom selskapene.

digi.no har gått domeneregistreringen nærmere etter i sømmene og kommet fram til at Telenor og Telia kontrollerer de viktigste domenene knyttet til navnet Telaris.

Ifølge Brønnøysundregistrene er Telaris AS etablert som norsk selskap 17. februar 1999, med en adresse som er identisk med Telia Norge sin, mens internettadressen "teliaris.no" ikke ble registrert før 15. oktober. Det er verdt å merke seg at den administrative kontakten for dette domenet er en Telenor-ansatt, mens domenet ligger hos Telia.

digi.no er imidlertid kjent med at navnet og designprogrammet allerede var klart på den tid, noe som ikke gjør det særlig sannsynlig at Telenor/Telia valgte å vente så lenge med å registrere Telaris-domenet for Norge.

Telia har allerede sikret seg kontrollen med "dk" og "com"-domenene, i tillegg til "net". "se"-domenet er registrert av konsortiet som kjøpte Telias eiendomsmasse i fjor sommer. Dette selskapet heter imidlertid ikke Telaris lenger, men har byttet navn til Amplion Fastigheter AB.

Dette frigjør domenet for Sverige, og får dermed kabalen til å gå opp for det nordiske teleselskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra