BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kan selge irsk UMTS-lisens

Om Telenor velger å selge seg ut av det irske teleselskapet Esat Digifone til British Telecom følger trolig en UMTS-lisens med på kjøpet.

Frode Eriksen
8. des. 2000 - 09:58

Irske telemyndigheter har nå offentliggjort prosessen for hvordan en skal tildele landets fire UMTS-konsesjoner. Irland har i dag to mobiloperatører, samt en tredje som starter neste år. Telenor eier 49 prosent av aksjene i den ene av de to operative mobiloperatørene ESAT Digifone, mens det andre selskapet er Eircell, datterselskap av Eircom, som er landets tidligere telemonopol.

Mobillisensene tildeles etter en anbudskonkurranse der operatørene byr med dekning og utbyggingshastighet heller en penger.

En av de fire mobillisensene har bedre kapasitet men krever dekning av 80 prosent av befolkningen, mens de tre andre bare krever 53 prosent dekning.

Det er ennå uklart hvilke avgifter irske myndigheter vil ta for UMTS-frekvensene, det blir først klart når de offisielle tilbudsdokumentene kommer, før første juledag. Det som er klart er at de irske UMTS-operatørene må tilby nasjonal roaming til de andre selskapene dersom minstekraveve for utbygging er utført.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra