BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kjøper mer i Irland

Telenor øker eierandelen i den irske mobiloperatøren Esat Digifone med fem prosent til 45 prosent. Mobilsalget i Irland går strykende med 50.000 nye abonnenter etter kommersiell drift siden mars.

Frode Eriksen
21. aug. 1997 - 15:49

- Når de lokale investorene nå trakk seg ut var det naturlig for Telenor å overta aksjesporteføljen, sier administrerende direktør i Esat Digifone, Knut Digerud, til digi.no.

Aksjeovertagelsen har allerede skjedd og innebar også at Esat Telecom overtok en tilsvarende aksjepost som Telenor. Esat og Telenor kjøpte aksjepostene av det irske investeringsselskapet IIU Nominees Ltd. for vel 32 millioner kroner hver. IIU beholder sin resterende aksjepost i selskapet.

Esat Digifone gikk på lufta med sitt GSM mobilnett 21. mars og har siden vært den mest aktive mobiloperatøren på GSM-nettet. Etter bare fire måneder har selskapet en markedsandel på 23 prosent. Ved halvårsskiftet satt selskapet med 50.000 mobilkunder.

Veksten kan også bety at Telenor og de andre eierne kan tjene penger i Irland før planlagt. Irland er uansett er så interessant marked at en ikke lar aksjeposter gå til hvem som helst.

Digerud sier at Esat Digifone nylig har vært i USA for å låne vel 260 millioner som skal investeres i et eget fibernett i Irland.

Det er ventet at de irske myndigheter vil lyse ut en tredje mobillisens mot slutten av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.