RESULTATERFINANS

Telenor kjøper norsk mobilleverandør

Telenor kjøper spisskompetanse på smarte mobiler til bedriftsmarkedet.

1. okt. 2007 - 08:08

Gjennom sitt datterselskap Telenor Business Norway, kjøper Telenor seg opp innen det profesjonelle tjenestemarkedet rundt avanserte mobiltelefoner til bedriftsmarkedet.

- Vi tror det blir stadig viktigere for våre kunder å forholde seg til en leverandør som ikke bare leverer gode telekommunikasjonsløsninger, men som også tar et totalansvar for utvikling, implementering og drift av tjenestene, sier Rolv-Erik Spilling, divisjonsdirektør og leder av Telenor Business Norway, i en pressemelding.

SmartPhones er et norsk selskap som utvikler og selger komplette løsninger innen mobilitet for bedriftsmarkedet, løsninger som ifølge Telenor ofte kalles "personal information management" og "mobile device management".

- Vår strategi å bli den beste leverandøren av slike helhetsløsninger i bedriftsmarkedet, og kjøpet av SmartPhones er et ledd i å virkeliggjøre denne strategien overfor norske bedriftskunder, sier Spilling.

SmartPhones hadde i 2006 en omsetning på 22,5 millioner kroner, og av det ble de sittende igjen med et overskudd på 8,1 millioner kroner. Største aksjonærer i selskapet er mobildistributøren Dangaard og A. Wilhelmsen gruppen, i tillegg til sentrale ansatte i SmartPhones.

- Med Telenor som ny eier, ligger alt til rette for videre sterk ekspansjon for SmartPhones innenfor markedet for mobile løsninger, både i Norge og i Norden for øvrig, sier Marit Ursin, administrerende direktør i SmartPhones.

SmartPhones skal fortsette som en egen enhet i Telenor-konsernet.

Kjøpesummen oppgis ikke, og kjøpet forutsetter at Konkurransetilsynet gir sin godkjenning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra