BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor kjøper NOVIT

Telenors Tormod Hermansen sikrer seg nok et programvarehus. Denne gangen er det Trondheims-selskapet NOVIT as som om alt går etter planen - kommer inn i folden før jul. De fire største eierne skal avgjøre salget i hvert sitt styremøte 18. desember og handelen skal være sluttført lille julaften om de fire styrene godkjenner handelen.

Frode Eriksen
10. des. 1996 - 10:00

De fire største aksjonærene i NOVIT AS er Fokus Bank, Sparebank 1 Vest, Gjensidige Forsikring og Sparebank 1 Midt-Norge. De har alle akseptert tilbudet som Telenor kom med før helga. Telenor presenterte med visse betingelser et tilbud som verdsetter selskapet til 425 millioner kroner.

Ifølge informasjonssjef i Telenor Bedrift, Jan Kristensen er betingelsene knyttet til verdifastsettelsen av selskapet. - De neste dagene skal bukes for å gå igjennom selskapets regnskap og økonomi. Budet vi ga på aksjene knyttet seg til offentlig tilgjengelig opplysninger. Innen 18. desember skal det foreligge et bekreftet tilbud fra oss som de fire styrene da kan ta stilling til, sier Kristensen til digi:tele.

Om styrene gir sin tilskutning til salget regner han med at handelen skal være sluttført 23. desember.

- Vi ser store synergieffekter mellom programvareprodusentene NOVIT as, Provida og Telenor, spesielt i programvare og driftsløsninger. Vi kan nå tilby totalløsninger som gjør at data og drift kan flyttes ut av banken og over til oss som totaleverandør. Telenor skal med sin kompetanse stå for salget av totalpakkene, sier han.

Største aksjonær i NOVIT er Fokus Bank. Telenors tilbud vil gi Fokus en ekstra inntekt på godt over 100 millioner kroner på tampen av året. Fokus Bank sitter med en eierandel på 35 prosent, Gjensidige Forsikring 20 %, Sparebank 1 Midt-Norge 14 % og Sparebank 1 Vest 21 %. De fire hovedaksjonærene er også de største brukere av NOVITs tjenester.

Telenors bud på overdragelse av samtlige aksjer i NOVIT AS, priser selskapet til 425 mill.kr. basert på visse forbehold. Hovedeierne har engasjert Orkla Finans og Alfred Berg Norge for å vurdere henvendelsen fra Telenor.

- Vi ser positivt på Telenor som eier, sier administrerende direktør i NOVIT as, Bjørn Trondsen til digi:tele. - Telenor er en stor norsk og langsiktig eier med både ambisjoner og tyngde i markedet.

Fellesdata har ofte konkurrert med NOVIT om viktige kontrakter. Viseadministrerende direktør i Fellesdata Tore Mørch, sier til digi:tele at Telenors mulige kjøp av NOVIT as gjør Fellesdata mer synlig i markedet og vil dermed slå positivt ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.