BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor mister 180

Til tross for Telenors egne ønsker om å få beholde numrene 180 og 181 til sin opplysningstjeneste, trekker Post- og teletilsynet nå tilbake disse numrene. Fra årsskiftet regner tilsynet med konkurranse på nummeropplysningstjenester og da skal alle stille med like ukjente nummer.

Frode Eriksen
16. nov. 2001 - 08:53
Post- og teletilsynetTelenor Media AS

Selskapene som vil delta i konkurranse om nummeropplysning må søke om nummer innen 10. desember og først da får en full oversikt over hvilke aktører som vil delta med nummeropplysning i det norske markedet. I en pressemelding fra Post- og teletilsynet heter det at det ved flere søkere skal tildeles nummer ved loddtrekning. Hver søker får inntil tre nummer hver og kan tas i bruk fra 15. februar.

Så langt skal minst fem selskap ha vist interesse for å operere på det norske nummeropplysningsmarkedet. En trenger ikke å være teleoperatør for å drive med nummeropplysning.

Blant selskapene som har vist interesse for opplysningstjenester er EasyConnect AS, som alene har en målsetning om å nå 20 prosents markedsandel i Norge. Om totalmarkedet er på 70 millioner samtaler og selskapet tar 20 prosent av disse til en fast minstepris på 3,88, gir dette selskapet inntekter på 60 millioner kroner i løpet av ett år.

Telenor tar i dag rundt 10 kroner per minutt for samtaler til sin opplysningstjeneste, for samtaler fra fastnettet.

Selv om Telenor mister 180 og 181, vil selskapet fremdeles spille en sentral rolle i det norske nummeropplysningsmarkedet. Selskapets database over norske telefonnummer, med navn og adresser skal gjøres tilgjengelig for alle aktørene i markedet i tråd med Telenors konsesjon.

Etter en strid mellom Telenor og Post- og teletilsynet om hvilke opplysninger Telenor skal gi fra seg er den saken nå klar. Opplysningene skal overføres til de andre aktørene til kostnadsorienterte og ikke-diskriminerende vilkår.

Telenor jobber nå med rutiner for hvordan Telenor skal levere fra seg grunndataene og å etablere en basis for hvordan forhandlingene for prisen på dataene skal være. Og Telenor mister ikke sine godt innarbeidete opplysningsnummer før i april neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.