RESULTATERFINANS

Telenor og DnBs store prestisjeprosjekt skrinlagt

Kræsjet i IT-bransjen rammer nå selv de største. DnB og Telenor har stoppet Doorstep, kanskje det mest ambisiøse Internett-prosjektet i Norge.

2. apr. 2001 - 12:45


digitoday.noTelenor ASADen norske Bank ASDoorstep AS


For Telenor og DnB sender regninger og vet hvem alle nordmenn er. Med digitale sertifikater skulle Doorstep bli en konkurrent til Scandinavia Online (der Telenor er medeier) og de andre Internett-portalene.

Nettsidene til det store prosjektet er fremdeles operative, og der kan du lese mer om de nå kasserte planene.


Men i mai i fjor var det fremdeles full fest i Internett-bransjen. Siden har markedet falt jevnt og trutt og etter nyttår har som kjent både den amerikanske økonomien bremset både IT-bransjen og den lille investeringsvilje som var igjen i Internett-bransjen. Samtidig har Internett-handelen i Norge ennå ikke kommet skikkelig i gang.

Dette er årsaken til at DnB og Telenor i forrige uke stoppet sitt arbeid med et av Norges mest ambisiøse Internett-prosjekter.

- Vi tok beslutningen i forrige uke og stoppe arbeidet med markedsplassen, forteller Doorsteps ferske sjef Ann-Kristin Hageløkken til digitoday.no. Vi stopper nå forhandlingene med Internett-butikker og sender tilbake konsulentene vi hadde leiet inn fra Accenture AS (tidligere Andersen Consulting).

Etter hva digitoday.no forstår er markedsplassen ikke utsatt, men skrinlagt. Doorstep arbeider nå med alternativer.

- Vi forhandler og arbeider med våre to eiere om alternative planer - vi skal ikke legge ned selskapet og Telenor og DnB skal fremdeles samarbeide på Internett, forteller hun. Men tregheten i markedet gjorde at vi måtte stoppe markedplassen. Dette er en ren forretningsmessig avgjørelse - vi er et selvstendig selskap som skal levere resultater til våre eiere, sier hun til digitoday.no.

Hvilke alternativer DnB og Telenor har til å samarbeide og lage Internett-tjenester vil hun ikke kommentere. Hun vil heller ikke love noen lanseringer før forhandlingene med eierne er over.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra