BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og NetCom kan tape millioner

Telenor Mobil og NetCom kan miste til sammen en halv milliard kroner i nettoinntekter. Selskapene kan bli pålagt å sette ned prisene.

Norsk Telegrambyrå
19. juli 2002 - 06:29

For to uker siden varslet Post- og teletilsynet at Telenor Mobil skal pålegges å redusere sine nettpriser. Pålegget vil sikre billigere ringetid, når kunder fra andre selskaper enn Telenor Mobil skal ringe Telenor Mobils kunder, skriver Dagens Næringsliv.

Nå kan det samme skje med NetCom. Post- og teletilsynet mener at Telenor Mobils termineringspriser er for høye i forhold til et vedtak i Stortinget.

Bestemmelsen sier at Telenor ikke skal ha en avkastning på mer enn 13 prosent på tjenester hvor selskapet har markedsmakt. NetCom er ikke underlagt myndighetenes regulering.

Les også:

- I forbindelse med behandling av en lov om elektronisk kommunikasjon, skal man vurdere dette på nytt. Det vi vet er at EU legger opp til at teleoperatørene skal underlegges regulering i sine respektive termineringspriser. Dersom vi følger dette synet, blir NetCom også underlagt regulering, sier direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.