RESULTATERFINANS

Telenor og NetCom nesten alene om å tjene penger

Det er stort sett bare Telenor og NetCom som greier å tjene penger på teletjenester i Norge, viser en undersøkelse analyseselskapet Norsk Telecom har gjort.

Øystein Kvistad
25. jan. 2002 - 08:46

40 selskaper har investert over 10 milliarder kroner for å ta del i bare fem til seks prosent av verdiskapingen i det norske telemarkedet i 2000, opplyser adm. dir. Tore Aarønæs i Norsk Telecom AS.

Ifølge Aftenposten var det kun tre av 40 av Telenors konkurrenter gikk med overskudd i 2000.

NetCom er det eneste selskapet som har greid å ta markedsandeler av betydning fra Telenor. Det nå Telia-eide mobilselskapet har 25 prosent av mobilmarkedet og den har ligget jevnt på det de siste 4-5 årene, viser Norsk Telecoms rapport, skriver Aftenposten.

I snitt har Telenors utfordrere, med unntak av NetCom, tapt 82 øre for hver krone de har omsatt. Samlet har disse bare greid å oppnå en egen verdiskaping på en milliard kroner, skriver Aftenposten.
Post- og teletilsynet har tidligere gjennomført analyser som klart viser at Telenor (og NetCom i mobilmarkedet) fortsatt har en overveldende dominerende markedsposisjon i det norske telemarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.