BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor på trynet - igjen

Telenor Nextel har nettopp fått opp sine nye hjemmesider. Hovedpoenget på sidene til det tidligere Telenor Online er at "nå er vi ferdige med puberteten". Onsdag gikk selskapet igjen i baret så det suste. Alle forbindelser mellom Online og resten av det norske Internettet ble kjapt og brutalt kuttet over. Er det så nøye?

Pål Leveraas
6. mars 1997 - 13:30

Telenor Nextel har lange og solide tradisjoner for å gjøre de mest hårreisende operasjoner på kundenes web-tjenester. Tidligere i år fant et lyst hode i organisasjonen ut at han skulle røske ut harddisken hvor blant andre Nettavisen ligger. Det skjedde midt på dagen, på det tidspunkt hvor trafikken er høyest. Vedkommende så ingen grunn til å høre med Nettavisen om det kunne passe, langt mindre informere noen av de håpefulle nettvandrerne som var på jakt etter siste nytt.

Ved en annen anledning fant de ut at de skulle flytte Den norske Banks hjemmesider fra en maskin til en annen. Det måtte selvsagt også skje midt på blanke formiddagen en vanlig arbeidsdag - man har da en kjernetid og overtidsordninger å ta hensyn til, må vite. Å ta operasjonen opp med kunden var da også totalt overflødig. Bortkastet tid for en ungdom i sin beste pubertet.

Men nå er Nextel over puberteten. Alt er blitt så mye, så mye bedre. Systemene har ikke kræsjet på hele fire dager, og det eneste problemet så langt denne uken er en ruter på Økern som har stanset. Komplikasjonene er mikroskopisk minimale. Det innebærer ikke annet enn at det samlede jordiske internett - eksklusive Telenor Internett-brukere - er avskåret fra å lese digi:, Nettavisen og en lang rekke andre ellers ganske interessante informasjonskilder.

Er det så nøye? Vi sitter jo bare her for moro skyld i alle fall.

Dessuten betyr det at 120.000 Telenor Internett abonnenter ikke kommer seg ut av Telenors Internett og til resten av Internett. Ubetydelige detaljer i den store sammenhengen. Den store sammenhengen er som alle burde vite at Telenor allerede har vært så greie å bruke 15-20.000 kroner til en ruter på Økern. Det er da altfor mye forlangt at det skulle stå en eller to ekstra rutere der. Tormod Hermansen kunne gå konkurs og bli sendt strake veien til Økokrim.

Men det er håp i hengende snøre. Ruteren på Økern er under reparasjon, trøster Jørn Reidel i Nextel.

Siste: Ruteren er nå i gang igjen. Gratulerer, Tormod. Så gikk det bra denne gangen også.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.