BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-partner casher inn i Sveits

Telenor-partneren British Telecom selger seg ut av sveitsiske Sunrise. Samtidig restrukturerer Tele Danmark hele virksomheten i Sveits ved å fusjonere Sunrise med Diax, noe som kan bety utsettelse av UMTS-auksjonen.

Ole-Andreas Krohn
13. nov. 2000 - 09:15
British TelecomTelenor ASTele Danmark AS
Sunrise

Pengene kan komme godt med for å redusere gjelden i det britiske teleselskapet.

Sunrise driver fastnett- og Internett-virksomhet i Sveits. Tele Danmark øker dermed andelen i selskapet fra 44 prosent til 89 prosent.

I tillegg har Tele Danmark avtalt å kjøpe 70 prosent av mobil- og fastnettoperatøren Diax. I en neste fase skal så Diax og Sunrise fusjoneres. Det nye selskapet vil være deltager i søknadsprosessen om en sveitsisk UMTS-lisens.

Totalt betaler Tele Danmark i overkant av 17 milliarder danske kroner for hele transaksjonen. I tillegg vil selskapet tilføre rundt 6 milliarder danske kroner i finansiering av virksomhetene.

Tele Danmark vil etter dette sitte med nesten 79 prosent av aksjene i det fusjonerte selskapet.

Det nye selskapet vil bli det nest største på det sveitsiske markedet. Swisscom er den største aktøren og har inntil nå hovedsakelig konkurrert med Sunrise, Diax og Tele 2 på fastnettmarkedet og med Diax og Orange på mobilmarkedet.

Den sveitsiske regjeringen skulle i utgangspunktet starte en auksjon om UMTS lisenser den 13. november. Nå kan det imidlertid se ut som antallet potensielle tilbydere er skrumpet inn til 4.

Det er derfor uklart på hvilken måte de sveitsiske myndighetene nå vil håndtere situasjonen. I første omgang kan det gå mot en utsettelse av auksjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.