BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor passerer to millioner mobilabonnenter

Telenor Mobil er fornøyd med å ha fått over en halv million nye GSM-abonnenter i løpet av 1999. De fleste nye abonnentene har kontantkort-abonnement, men selskapet ser nå en tendens til at stadig flere velger et fast mobilabonnement.

Therese Werenskiold
13. jan. 2000 - 12:13

Den første uken i år 2000 passerte Telenor to millioner mobilabonnenter. Det betyr over 500.000 nye GSM-abonnenter i løpet av ett år. Til sammen har nå over 60 prosent av Norges befolkning, eller vel 75 prosent av alle nordmenn over 12 år, en mobiltelefon.

- Så sterk vekst hadde vi ikke drømt om da vi planla for 1999. Selv om vi utover høsten så at to millioner abonnenter kunne være innenfor rekkevidde, ligger dette langt over våre forventninger, sier administrerende direktør i Telenor Mobil, Stig M. Herbern i en pressemelding.

Telenor opplyser at det fortsatt er kontanttilbudet som er mest populært. Ved utgangen av 1999 var antallet kontantabonnement på "RingKontant" og "Zalto.com" til sammen nesten 800.000. Det vil si mer enn en dobling i løpet av året.

Ved inngangen av 1999 var 20 prosent av Telenor Mobils abonnenter kontantkunder. Ved årets slutt var andelen oppe i 39 prosent.

- Den høye mobiltettheten i Norge, vil naturlig nok føre til at kundeveksten etter hvert avtar, og at vi får sterkere fokus på økt bruk. Nye bruksområder som for eksempel mobilt Internett, mobil e-handel og informasjonstjenester, vil være et sterkt bidrag til å stimulere mobilbruken fremover, sier Herbern i pressemeldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra