BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor selger ikke Iridium ennå

Telenor Mobil og Iridium har ennå ikke signert noen avtale om salg av abonnement knyttet til satellittelefonsystemet Iridium i Norge. Telenor stiller krav til Iridiums faktura-system som ennå ikke er oppfylt.

Frode Eriksen
30. mars 1999 - 11:30

- Det eksisterer ingen avtale i dag om salg av abonnement i Norge, sier informasjonsdirektør i Telenor Mobil, Elisabeth Gjølme til digi.no. Hun sier selskapet har stilt visse krav knyttet til fakturasystemene som ennå ikke er innfridd.

Intensjonen er fremdeles at Telenor Mobil skal selge Iridium-abonnement i Norge, men så langt er det ikke solgt ett eneste abonnement fordi det ikke er signert noen avtale mellom de to selskapene.

Gjølme sier at det likevel kan finnes norske kunder av Iridium, som har kjøpt abonnement og terminaler i utlandet.

Iridiums største problem har vært mangel på telefoner, som ikke er levert i volum før ved årsskiftet og da bare i utgaven som gjør det mulig å ringe fra en Iridium-telefon til en annen. I Norge er det mest aktuelt med telefonen som gjør det mulig å både benytte Iridiums nett og GSM-nettet.

Iridums finansielle problemer grunnet sviktende salg har blant annet ført til at selskapet har fått utsatt tilbakebetaling av gjeld. Målet er nå 51.000 kunder på verdensbasis innen utgangen av mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra