BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor selger Kompetanse

IT Fornebu Knowation overtar Telenor Kompetanse samt kursavdelingen til Merkantildata, noe som skaper et av Nordens største opplærings- og kompetanseutviklingsselskap.

Frode Eriksen
27. okt. 2000 - 11:48

Telenor har drevet med opplæringsvirksomhet i over 100 år i hovedsak rettet mot egne ansatte. Siden 1994 har opplæringsvirksomheten vært drevet i regi av Telenor Kompetanse som egen enhet i Telenor AS. Denne selges nå altså for aksjer i IT Fornebu Knowation. Selskapet opplyser ikke prisen.

Det nye selskapet får vel 260 ansatte, hvorav Telenor Kompetanse representerer 80 fordelt på lokaliseringer i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Fredrikstad, Oslo og Hamar/Lillehammer. Telenor Kompetanse sitt hovedkontoret ligger i Grimstad.

Merkantildatas kursavdeling representerer 160 ansatte i Norge, Sverige og Danmark, og selskapet mottar 225 millioner kroner for virksomheten, hvorav 125 millioner i aksjer i IT Fornebu Knowation, avhengig av at selskapet får gjennomført en planlagt emisjon.

- For Telenor Kompetanse er det avgjørende å kunne videreutvikle og rendyrke vår forretningsstrategi sammen med en troverdig partner. Ved å inngå som en del av IT Fornebu Knowation har vi lagt grunnlaget for å kunne bli en foretrukket partner innen kompetanseutvikling og nettbasert opplæring, sier administrerende direktør i Telenor Kompetanse, Robert Helland-Olsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra