BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor skal utvikle IntraWap

Endelig kan Tormod Hermansen peke nese til svenskene. Telenor har nemlig inngått et samarbeid IBM og Lotus om å utvikle IntraWap som skal gi deg et enda bedre mobiltilbud.

Sigvald Sveinbjørnsson
15. mars 2000 - 10:38

Det er ikke særlig funksjonellt å lese e-post med mobiltelefon. For det første må man ha en egen adresse til telefonen, noe man selvfølgelig aldri gidder å bruke. Dessuten ønsker de fleste bare en adresse, og da gjerne jobbadressen.

Dette skal Telenor, IBM og Lotus nå gjøre noe med. Sammen skal de utvikle en løsning som ved hjelp av mobiltelefonen gjør det mulig å ta seg gjenom brannmuren og inn i bedriftens Intranett, uten at dette skal gå ut over sikkerheten. Dette skal gjøre det mulig å hente e-post fra sin egen mailboks fra jobben, samt at man kan få tilgang på andre ressurser som kalender og avtalebok, skriver Finansavisen. Løsningen går under navnet IntraWap, og skal også gjøre det mulig for ansatte, utenfor bedriftens brannmur, å laste ned all informasjon som finnes på Intranettet.

Ifølge Finansavisen har Telenor- ledelsen heftige forventninger til IntraWap.

- Dette er utvilsomt et stort marked. I første omgang går vi konkret på Lotusbrukerne, og da blir det noen hundre millioner brukere på verdensbasis, sier informasjonsdirketør Jo Heldaas i Telenor til Finansavisen.

Ovenfor avisen ligger ikke Heldaas skjul på at IntraWap kan bli teleselskapets nye gullgruve, og hjelpe selskapet ut på den internasjonale arena.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.