BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor sparer på å bremse Office-oppgradering

Trenden er klar i USA, men nå følger Telenor etter. Office er blitt bra nok, mener den store kunden og vil vente med nye oppgraderinger.

5. feb. 2001 - 13:41


Telenor ASA
Vi har akkurat ferdig med å gi alle våre brukere Office 2000 og den skal de sitte med en stund. Vi vil nå spare penger på å lære våre ansatte å bruke mulighetene som finnes i stedet for å oppgradere enda en gang, forteller Kai Rosenberg, informasjonskonsulent i Telenor til digitoday.no.


Telenor og andre store selskaper kjøper nemlig ikke Office-lisenser som pakker, men abonnerer på retten til å oppgradere til det siste og nyeste. Men oppgraderinger er dyrt. Det koster 70-80.000 kroner å drive en PC i året, viser den kjente undersøkelsen fra Gartner Group Norge AS. Den største delen av potten går til brukeropplæring, noe som kan gjøre oppgraderingsstopp til en lønnsom forretning.

Noe av årsaken til stoppen kan være at Microsoft øker takten på Office-oppgraderinger. Mange bruker fremdeles Office 97, men i mellomtiden har Microsoft lansert en 2000-versjon og kommer altså med en 2001-versjon.

Telenor sender et dystert signal til Microsoft, for utenom selskapets særposisjon som et av Norges store teknologiselskap, er selskapet også med sine 15.000 PC-brukere en av de største kundene.

Men Microsofts nordiske Office-sjef, Robert Hägg, avviser at Telenors oppgraderingsstopp er del av en trend.
- Her i Norden stiger fremdeles salget av Office.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.