JUSS OG SAMFUNN

Telenor stenger nyhetsgrupper etter Tele2-dommen

Dagens oppsiktsvekkende pornodom mot Tele2 har allerede fått konsekvenser for nettbrukerne: Telenor stenger med umiddelbar virkning alle nyhetsgrupper på nettet som inneholder bilder.

6. juni 2002 - 16:25

Telenor reagerte sporenstreks på dommen mot Tele2 og ga beskjed til sine brukere at de ikke tør sjansen på å opprettholde sine nyhetsgrupper på nettet før de har fått anledning til å gå dommen nærmere etter i sømmene.

"Telenor vil utrede konsekvensene av at Tele2 onsdag ble dømt og bøtelagt for å ha videreformidlet ulovlig materiale gjennom sine nyhetsgrupper. Vi har besluttet å stenge alle nyhetsgrupper på våre servere der det postlegges bilder, inntil konsekvensene av denne dommen er utredet. Dommen vil kunne skape presedens, der eneste reelle alternativ er å stoppe dette tilbudet til brukerne", sier Stein Tømmer, direktør for internettjenester i Telenor Business Solutions i meldingen.

Informasjonssjef Eirik Øyestad i Telenor Business Solutions sier til digi.no torsdag ettermiddag at alle news-grupper som inneholder bilder - uansett karakter - allerede er stengt av for brukerne.

- Vi har tatt et raskt blikk på dommen. Vi vil være føre var og må utrede konsekvensene av den før vi igjen tør å åpne opp disse diskusjonsgruppene.

- Ble dere overrasket over dommen?

- Det har jeg ingen kommentar til - vi må få studert dommen mer i detalj først, men du kan si at vårt syn jo tidligere har vært at vi står på Tele2s side i denne saken.

- Tror du news-gruppene blir stengt lenge?

- Det er vanskelig å si, men det blir i hvert fall ikke tatt noen konklusjon på dommen i kveld. Det som er helt sikkert er at vi ønsker å ha vårt på det tørre, da må vi først skaffe oss oversikt raskest mulig. Det jobber vi med nå og da er det som sagt føre-var-prinsippet som gjelder. Vi leser jo også på digi.no at Tele2 allerede uttaler at de vil anke saken, så det vil jo være naturlig at vi vil følge den videre gang i saken når anken kommer opp. Nå har vi valgt å reagere så så raskt som vi kunne - dette er en dom på 30 sider som det tar litt tid å vurdere, sier Øyestad.

Men Økokrim mener Telenor handler mot bedre vitende:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.