BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor straffer ikke storsurferne

Med et nytt ADSL-tilbud skal Telenor friste vanlige kunder, men straffer ikke storforbrukerne.

13. aug. 2002 - 12:14
Telenordigi.no

Les også


Den gode nyheten for storforbrukere av Internett er at Telenor ikke rører prisene eller betingelsene på de eksisterende ADSL-tilbudene som gir fri bruk. Kanskje ble motreaksjonene fra publikum såpass kraftige at Telenor synes et prishopp ville medføre for mye bråk.

- Nå skal alle de som ikke har skaffet seg ADSL så langt ta hoppet, sier Telenor Plus' direktør Knut Håkon Nilsen. Utfordringen er å gjøre folk kjent med hvor mye én gigabyte er.

Telenor har derfor laget to ting: En kalkulator der du velger hvor mye epost, nettsider, video og musikk du laster ned. Kalkulatoren gir deg så et volum-anslag. Kunder får også et "surfemeter" som viser hvor mye du har lastet ned. Det er fri utsending.

Telenor forteller nå at man har rundt 60.000 ADSL-kunder nå og regner med å ha 100.000 ved slutten av året. Selskapet har i sommer bygget ut 20 sentraler og arbeider med 32 nye, noe som vil gi rundt 58-59 prosent av befolkningen mulighet til å skaffe seg ADSL.

Men Telenor har lagt prisen og farten ganske høyt, tatt i betraktning at de nå vil friste mindre datafokuserte brukere. For det ikke veldig mange tjenester som lar deg utnytte en 704 kbps-linje.

- Vi mener dette er en høna-og-egget-prosess. Ved å skape en kundemasse som har 704-kilobitslinjer, vil det skapes flere tjenester, mener Nilsen.

Men begynner vanlige kunder å bruke slike tjenester jevnlig, bruker de opp sin månedskvote ganske fort.

Telenor har likevel strødd litt sukker på prisen: Frem til jul er det fri bruk, og du får med Norton Internet Security-pakken med brannvegg og virusbeskyttelse. For 49 kroner i måneden kan du dessuten surfe fritt mellom klokken ett om natten og ni om morgenen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.