BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor styrer mot Janco

Det går mot et nytt Telenor-monopol dersom selskapet kjøper Janco Kabel-TV. Denne gangen blir monopolet på kabel-TV markedet i Oslo-området, som er det eneste stedet i Norge med to konkurrerende kabelselskap.

Frode Eriksen
4. des. 1996 - 10:30

Det har lenge vært kjent at både Telenor og Telia har vært interessert i Janco, men neppe til den prisen som de finske eierne i Helsinki Media forlanger. Prisforlangende er i utangspunktet 700 millioner, mer enn ti ganger beløpet selskapet betalte da det kjøpte Janco i 1986.

Gjennom hele høsten har det vært flere sonderinger mellom ulike interessenter og fiksne Helsinki Media. Finansavisen skriver i dag at Telenor er inne i avsluttende forhandlinger med de finske eierne om et eventuelt kjøp.

Tidligere har Telia annonsert sin interesse for Janco, og stiller sterkt som eier av det største svenske kabelanlegget som knytter 1,2 millioner svenske hjem til nettet.

Telenor har gjennom flere oppkjøp de siste årene skaffet seg en solid base, og er i dag den eneste riksdekkende kabel-TV operatøren. Men i det lukkerative Oslomarkedet har statsaksjeselskapet så langt vært lillebror overfor Janco med en markedsandel på vel 20 prosent.

På riksplan har Telenor gjennom sitt datterselskap Telenor Avidi en markedsandel på 33 prosent, Janco har 24 prosent, mens Norkabel sitter med 23 prosent. Resten kontrolleres av mindre aktører som alle er av stor interesse for de tre største.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.