BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor styrer mot portugisisk UMTS-lisens

Konsortiet OniWay der Telenor eier 20 prosent, ligger an til å motta en av de fire portugisiske UMTS-lisensene. I så fall må Telenor forbrede investeringer i mobilnett på 3,4 milliarder kroner i landet.

Frode Eriksen
15. nov. 2000 - 11:13

Som ventet endte konsortiet OniWay, der Telenor Mobile Communications deltar med 20 prosents eierandel, blant de fire selskapene som portugisiske telemyndigheter ICP har valgt ut som mottakere av landets fire UMTS-lisenser.

OniWay har varslet at en vil investere 2,1 milliarder euro i sitt mobilnett, eller nærmere 17 milliarder kroner. Telenors 20 prosent avdel av dette blir 3,4 milliarder

OniWay ble overraskende rangert sum nummer tre av de fire selskapene ICP mener bør få tilgang til de nye mobillisensene. Blant de selskapene som OniWay danket ut var en av landets eksisterende eksisterende GSM-operatører, Optimus, med blant andre France Telecom/Orange med på eiersiden. På første og andre plass endte det Vodafone-kontrollerte Telecel og det statskontrollerte TMN.

De tre søkerne som ikke blir tildelt mobillisens etter ICPs innstilling er MobiJazz, Leadcom og Titancon.

Instillingen kan nå påklages i løpet av 10 dager før den endelige beslutningen tas av regjeringen basert på ICPs anbefalinger. Derfor er det ingen som tror at andre enn de som står på ICPs shortlist blir valgt.

OniWay er kontrollert av et statlig energiselskap, en bank og et gass-selskap. Energiselskapet, EDP, bygger for tiden ut et nasjonalt fibernett og investerer ut over det tungt innenfor telekom.

De portugisiske lisensene koster 100 millioner euro per stykk, og auksjoneres dermed ikke ut som i mange andre marked.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra