BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor/Telia kjøper ny tysk ISP

Telenor/Telia kjøper det tyske Internett-selskapet OMNILINK, og kompletterer kjøpet av "e.comp" for noen uker siden. Kjøpesummen er ikke opplyst.

Frode Eriksen
9. des. 1999 - 10:20

OMNILINK ble etablert i april, 1994, og har siden den tid vokst til å bli en av de største Internett-leverandørene i Rhein-Main området med vel 500 bedriftskunder og 40 ansatte. For OMNILINKs gründere er oppkjøpet det neste logiske steget for å kunne følge sine kunder ut i Europa.

Selskapet OMNILINK er lokalisert i Frankfurt og tilbyr avanserte Internett-baserte tjenester til storkunder og mellomstore selskaper. Produktene omfatter blant annet sikrede brannmurer, VPN (virtuelle private nett), epost-outsourcing og drift av applikasjonstjenester. OMNILINK tilbyr også basistjenester som leide linjer og oppringt Internett-aksess, samt webserver-lagring.

Sammen med e.comp vil OMNILINK danne grunnlaget for Telenor/Telias planlagte tyske hovedkontor for Internett-virksomheten.

Konsernet vil nå investere i høykapasitets nettstruktur og drive en aktiv rekrutteringsprosess for å bygge en sterk posisjon i Tyskland.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.