RESULTATERFINANS

Telenor terminerer Song-avtale

Telenor Business Solutions avblåser oppkjøpet av Song Networks.

13. aug. 2002 - 08:49
Morten LundalTelenor Business Solutions


- Vi har fortsatt tro på den industrielle og finansielle logikken bak den foreslåtte avtalen. Vi vil derfor fortsette å se på finansielt fornuftige muligheter til å styrke TBS' nordiske tilstedeværelse, sier Lundal i en børsmelding.

Det var den 9. juli i år det ble kjent at tidligere Tele1 Europe, nå Song, skulle overta den svenske utgaven avTelenor Business Solutions. Samtidig ble Telenor storaksjonær i det svenske teleselskapet og hjalp dem dermed i en svært vanskelig situasjon. Song er i økonomisk krise. Den 1. august unnlot et datterselskap av Song å betale renter på et obligasjonslån.

Telenor Business Solutions, som totalt har 4.800 ansatte i ti land, planla en finansiell restrukturering av Song Networks. Planen gikk ut på at Song skulle overta Telenor Business Solutions AB, som med på flyttelasset hadde med seg en kontantbeholdning på 550 millioner svenske kroner. Til gjengjeld skulle Telenor motta nye Song-aksjer tilsvarende 39,9 prosent av den utvidede aksjekapitalen i Song, pluss at nordmennene ville innvilge et konvertibelt lån som ved en eventuell konvertering innen fire år ville gi Telenor mulighet til å oppnå en majoritetsandel på inntil 84,5 prosent i Song.

Les også:


digi.no


- Det finnes flere mulige måter å rekonstruere virksomheten på,hvor en handel med Telenor kan være en mulig utvei, skrev en gruppe med obligasjonseiere i en pressemelding i kjølvannet av den publiserte avtalen mellom Telenor Business Solutions AB og Song Networks og fortsatte.

- Å presentere et fait accompli med bare en part på den her måten er ikke en konstruktiv måte å gå frem på, skriver obligasjonsinnehaverne videre, med et opplagt spark til ledelsen i Song.

Reaksjonen kom ikke overraskende. Allerede samme dagen gjenga Direkt flere utspill fra analytikere som var pessmister med hensyn til aksept for avtalen, som innebærer blant annet at Telenor blir storaksjonær i det svenske teleselskapet mot at Song overtar svenske Telenor Business Solutions med en kontantbeholdning på 550 millioner svenske kroner.

Se også iMarkedets intervju med Arne Cartridge om saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.