BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor tilbakeviser VDSL-kritikk

Bredbåndsaktøren Catch lanserte i forrige uke sitt prøveprosjekt for VDSL. De hevdet at Telenor har forsinket den nye teknologien. Nå slår Telenor tilbake kritikken.

Sigvald Sveinbjørnsson
7. juni 2001 - 07:34
Catch Communications as
Telenor ASA

Berit Svendsen, teknisk direktør i Telenor, sier til digitoday.no at dette ikke stemmer helt.


- Vi har ikke noen særegne spesifikasjoner. Det tilbakeviser vi fullstendig. Det finnes et sett med internasjonale spesifikasjoner, som har forskjellige opsjoner for hvert land. Dette er fordi at brukerne skal ha tjenester som fungerer. Det er også fare for forstyrrelser i nettet om man ikke holder seg til spesifikasjonene, sier Svendsen til digitoday.no.

Catch sitt andre ankepunkt mot Telenor var at de ikke har fått lov til å teste ut VDSL før nå, selv om Telenor har testet ut teknologien i en god stund. Dette beklager Svendsen.

- Det har nok tatt litt lengre tid enn hva som skulle ha vært tilfellet, sier Svendsen til digitoday.no.

Svendsen mener også at teleselskapets kritikk på grunn av basestasjonene ikke er berettiget. Catch sa på en pressekonferanse at et stadig tilbakevendende problem er at basestasjonene begynner å bli fulle.

Dette er Telenor enige med Catch i. - Disse er bygget for en helt annen tid. Men det eneste alternativene er enten å utvide ellers må de andre aktørene bygge sine egne, sier Svendsen til digitoday.no.

Utstyret til teleselskapene ligger inne i disse stasjonene, som det finnes nesten 4.000 stykker av rundt om i landet. Catch fortalte at et problem er at Telenor bare lar sine sertifiserte reparatører gå inn i basen.

- Ja, vi lar bare sertifiserte folk låse opp basene. Vi har svært strenge sikkerhetsregler på dette området, sier Svendsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra