BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor to måneder forsinket

Den greske mobiloperatøren Cosmote, der Telenor eier 30 prosent er plaget av det greske byråkrati. Resultatet er nesten to måneders utsettelse av åpningen av den første delen av mobilnettet.

Frode Eriksen
9. des. 1997 - 11:44

I vår ble Telenor invitert til å delta som internasjonal partner i den greske mobiloperatøren Cosmote, med en eierandel på 30 prosent, mens det greske televerket OTE, eier resten. Telenor vil investere 700 millioner kroner i Hellas, i utbyggingen av en GSM 1800 lisens.

I vår startet arbeidet i Hellas, og etter planen skulle den første delen av mobilnettet åpnes for kommersiell bruk 1. desember.

- Det gikk ikke så greit som vi hadde planlagt, sier prosjektleder for Telenor, Yngve Hæreid, til digi.no.

Oppbyggingen av organisasjonen og utviklingen av mobilprosjektet har slett ikke gått knirkefritt. En ting er at Cosmote per dags dato ikke har fått lov til å rekruttere folk i markedet, slik at det måtte etableres et eget datterselskap som tok seg av den jobben. En annen ting er at måten å gjøre forretninger på i Hellas er en annen enn i Norge. - Vi ser at ting stanser opp hos enkeltpersoner, konstaterer Hæreid.

Hæreid mener ikke at Telenor vil tape særlig med penger på den to måneders forsinkelsen. - Vi ligger ikke så veldig mye etter skjemaet og har allerede åpnet den første del av nettet for pilot-testing. Kommersielt satser vi på åpning i slutten av januar.

I Cosmote jobbes det med en ny forretningsplan for mobilprosjektet, basert på blant annet raskere utbyggingstakt i prosjektet.

Hellas har fra før to mobillisenser hver basert på GSM 900-standarden, som opereres av Telecom Italia (ex Stet) og Panafon. Mobilpenetrasjonen i landet ligger på vel 7 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra