BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor UK kjøper engelsk ISP-leverandør

Telenors datterselskap i UK, Norsk Data, kjøper ISP selskapet Compulink Information Exchange. Målsettingen er å bygge ut både e-business og ISP-virksomheten mot britiske SMB-bedrifter.

Ole-Andreas Krohn
7. nov. 2000 - 09:15

Dette nye oppkjøpet bekrefter Telenors ønske om å utvide virksomheten i Storbritannia.

Compulink Information Exchange ( CIX ) ble startet så tidlig som i 1987 og var da utgangspunktet en elektronisk konferansetjeneste. De siste årene har selskapet spesialisert seg på å tilby IS-tjenester, web-hosting og e-handelsløsninger for bedrifter i det såkalte SMB-segmentet.

Norsk Data skal være en full-integrert leverandør av IT og IT-tjenester i det britiske markedet. Selskapet omsatte i fjor for rundt 40 millioner pund ifølge Financial Times.

Telenor ønsker med dette oppkjøpet å sikre seg bedre tilgang på e-business kunnskap, ifølge markedssjef Kay Binns i Norsk Data UK.

I tillegg til dette oppkjøpet av CIX har Norsk Data UK nylig kjøpt selskapet XTML, som omtales som Storbritannias en ledende leverandør av forretningskritiske Internett-løsninger.

Partene skal ha blitt enige om å ikke oppgi den avtalte kjøpesummen.

Oppkjøpet er viktig fordi CIX skal være en av de siste relativt store og uavhengige ISP-selskapene i Storbritannia som ikke allerede er spunnet inn i nettet til et av de større telekommunikasjonsselskapene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.