BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor verdt mellom 110-160 milliarder kroner

Spørsmålet hva Telenor er verdt blir brennaktuelt når Næringsdepartementet og Telenor selv inviterer til presselansering av Telenor-på-børs konseptet onsdag. Anslagene ligger nå på fra 110 til 160 milliarder kroner avhengig av hvor mye som selges.

Frode Eriksen
1. nov. 2000 - 05:00

Ifølge TDN Finans har Karl Johan Fonds anslått verdien på Telenor til 135 milliarder kroner dersom emisjonen ender på 20 milliarder kroner, iføkge en analyse fra mandag.

Andre analyser viser verdier på Telenor i spennet 110 til 160 milliarder kroner, alt etter hvor stor del av selskapet som Næringsdepartementet bestemmer seg for å selge ut.

Basert på tidligere beregninger vil Telenors verdi deles i to, der over 60 prosent knyttes til mobilvirksomheten. Størst potensiale er det da også her, spesielt i Telenors mobilportefølje i Europa og Asia. Telenors tilknyttede mobilvirksomheter gir selskapet et forholdsmessig kundetall på 5,2 millioner, hvorav 2,1 millioner fra den norske virksomheten. Dette er også gjeldende for det generelle bildet av Telenor. En kan regne med å vokse i utlandet, men ikke i Norge.

Det som også kan fremstå som en interessant forretningsmulighet er Telenors satsing innenfor ulike bredbåndsaktiviteter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.